Wat te doen als je tand- of kiespijn hebt?

Tand- of kiespijn kan een van de meest pijnlijke aandoeningen zijn die je kunt meemaken. Het kan je dagelijkse bezigheden beïnvloeden en het kan lastig zijn om je te concentreren op iets anders dan de pijn. In deze blog geven we je vijf tips om snel een tandarts te vinden, zodat je snel van je pijn af kunt en je weer opgelucht kunt voelen.

Bel je eigen tandarts

Zelfs als je tandarts niet beschikbaar is, kan hij/zij je in een goede richting wijzen. De meeste tandartspraktijken hebben voicemail of automatische antwoordenervice met informatie over wie je in noodgevallen kunt bellen. Gebruik deze informatie om snel een goede persoon te vinden.

Zoek tandartsen bij jou in de buurt op het internet

Een snelle zoekopdracht op het internet kan je een lijst van verschillende tandartspraktijken in jouw omgeving opleveren. Zoek ook naar spoedtandartsen, omdat zij meestal in noodsituaties beschikbaar zijn, zonder dat je een afspraak hoeft te maken. Er zijn een aantal websites waar meerdere spoedtandartsen op staan. Een zo’n website is die van 0900 dentist. 0900 dentist heeft namelijk naast een telefoonnummer (zoals de naam impliceert) ook een site waar je spoedtandartsdiensten op kunt vinden.

Zoek in de lokale telefoongids

Het lijkt misschien ouderwets, maar de lokale telefoongids staat vol met informatie over tandartsen en tandheelkundige praktijken. Zoek naar tandartsen die spoedgevallen behandelen en bel ze rechtstreeks.

Bel het algemene noodnummer

In sommige landen is er een algemeen noodnummer beschikbaar, zoals 112 of 911. Je kunt dit nummer bellen als er dringend hulp nodig is, zoals bij ernstige nabloedingen of directe schade door een ongeluk. Je wordt dan meestal doorverbonden naar een tandheelkundige uit de buurt.

Bel een vriend

Als je alle bovenstaande opties hebt geprobeerd en nog steeds geen tandarts hebt gevonden, bel dan een vriend of familielid die misschien een tandarts kent of al eens een soortgelijk probleem heeft gehad. Zij kunnen je misschien helpen en je doorverwijzen naar een goede tandarts.

Samenvatting

Tand- of kiespijn kan extreem ongemakkelijk en pijnlijk zijn en het kan zeker de moeite waard zijn om snel een tandarts te vinden die je kan helpen. Het is belangrijk om snel te handelen, want als de pijn blijft, kan dit leiden tot ernstige complicaties. Door deze vijf tips op te volgen, kun je snel een goede tandarts vinden en jezelf verlossen van de pijn. Het belangrijkste is dat je niet bij de pakken gaat neerzitten, maar zo snel mogelijk in actie komt.

Bron: 0900 dentist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *