incontinentie materiaal

Incontinentie materiaal, wat is het eigenlijk?

Veel mensen hebben er last van. Incontinentie. Maar wat is er nou eigenlijk tegen te doen, en wat is incontinentie? Incontinentie is het medische concept van onvrijwillig urineverlies. De meest bekende versie hiervan is dat je een beetje urine verliest als je hoest of niest. Maar er zijn veel meer andere oorzaken van incontinentie. Hiervoor is het altijd handig om eerst naar de dokter te gaan en om hier te overleggen met de dokter wat je het best kan doen. Als je hebt overlegd wat je kan gaan doen kan je beginnen met incontinentie materiaal halen. Dit is zodat je minder last hebt van je incontinentie.

Welke soorten incontinentie materiaal?

Incontinentie materiaal is een hele brede term. Er zijn ook heel veel soorten materialen die je kan gebruiken. Het is altijd handig om eerst naar de dokter te gaan om zeker te zijn dat je niks ergs hebt. Zodra je dat hebt gedaan en weet wat er aan de hand is, is het handig om incontinentie materiaal te gaan kopen. Je kan vochtabsorberende materialen kopen die gewoon het vocht opvangen en ervoor zorgen dat je niet doorlekt. Je hebt dingen als inlegstripjes met en zonder plakstrip. Maar als dat niet goed genoeg werkt kan je altijd nog een incontinentiebroekje aandoen. Die kan meer vocht opvangen dan een inlegstrip.

Hoe werkt incontinentie materiaal?

Elk stuk incontinentie materiaal werkt weer op zijn eigen manier. Ze moeten natuurlijk wel goed werken dus de meesten werken wel ongeveer hetzelfde. Maar er zijn ook een paar extreme verschillen. Om te beginnen heb je inlegstripjes die gewoon simpel het vocht absorberen en vasthouden. Die werken een beetje als maandverband. Die heb je beide voor mannen en vrouwen, voor beide anatomische vormen is er wel een variant. Dan heb je nog de incontinentiebroekjes. Dit incontinentie materiaal telt een beetje als een onderbroek. Hij is wat groter dan de stripjes dus vandaar dat hij meer vocht kan opnemen, maar het komt op hetzelfde neer.

Geen schaamte

Je hoeft je niet te schamen als je jouw keuze voor incontinentie materiaal gaat kopen. Het is een heel normaal iets wat veel meer besproken moet worden om het stigma weg te halen. Incontinentie kan iedereen overkomen dus er een taboe van maken bereikt het tegenovergestelde van wat je juist moet bereiken. Het kan altijd gek zijn om de materialen te halen als je het nodig hebt, maar dat zal ook wel weer verminderen met tijd. Je hoeft je echt niet te schamen over incontinentie dus. Dat maakt het alleen maar een groter taboe en laat minder mensen erover praten.

Laat je niet langer tegenhouden

Incontinentie materiaal is iets wat je nodig hebt als je last hebt van incontinentie. Het zorgt ervoor dat je gewoon door kan gaan met je dag alsof er niks aan de hand is. Je hebt verschillende soorten absorptiematerialen die je helpen door het gewoon te absorberen. Je hoeft je absoluut niet te schamen van incontinent zijn. Het is iets heel normaals en het kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Stop het taboe nu en wees niet bang om je benodigdheden te kopen bij Depend.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *