Zelf stoppen met alcohol drinken, hoe doe je dat?

Alcohol is een drug die door onze maatschappij geaccepteerd wordt. Praktisch bijna overal kan je aan alcohol komen, mits je de leeftijd van 18 jaar bereikt hebt. Het is dan voor iemand die verslaafd is aan alcohol enorm moeilijk om te kunnen stoppen met alcohol drinken. Wil je toch gaan proberen om zelfstandig te gaan stoppen, lees dan gauw dit artikel verder en wie weet heb jij wat aan de tips en lukt het jou om te stoppen met alcohol. 

Tips om te minderen met alcohol drinken

  1. Zorg dat je zelfvertrouwen een flinke boost krijgt. Veel die drinken doen dat omdat ze zonder drank op niks durven en vaak minder zelfvertrouwen hebben. Dan neig je al sneller naar wat drank om je die boost te geven en terug te kunnen kijken op een geslaagde avond. 
  2. Leg jezelf een grens op wat betreft het drinken en blijf trouw aan jezelf, laat je niet ompraten door je gezelschap of uit onzekerheid. Het is helemaal niet raar als jij een frisje neemt in plaats van een wijntje of biertje. Je kan namelijk net zoveel lol hebben met je vrienden zonder alcohol als met alcohol op.
  3. Maak voor jezelf een overzicht op welke dagen je drinkt en waarom. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van de reden dat je drinkt dan pas kan je gaan minderen of stoppen met drinken. 
  4. Als je een avond uit gaat is het verstandig om tussen de alcoholische drankjes ook water te drinken. Bestel standaard bij je drankje ook een spa blauw, zodat je het ziet en niet vergeet een paar slokken water te blijven drinken. 
  5. Tot slot maak er een wedstrijd van, las samen met je vrienden een alcoholvrije periode in. Zo kan je elkaar ondersteunen en laten we eerlijk zijn wie gaat er nou een uitdaging uit de weg? 

In sommige gevallen is zelf stoppen met alcohol drinken geen optie, als je bijvoorbeeld al echt verslaafd bent dan heb je verslavingszorg nodig en niet voldoende aan wat tips. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *